Kako vratiti hakiran Instagram profil

Kako vratiti hakiran Instagram profil

Hakiran vam je Instagram profil i ne znate kako ga vratiti? Pročitajte što možete napraviti!

Vraćanje hakiranih profila sve je teže i zato je važno dobro zaštititi svoje profile kako ne bi došlo do hakiranja. Međutim, ako vam se to dogodi, postoje načini na koje možete vratiti svoj profil. Pogledajte ih niže!

Prvo što trebate napraviti je provjeriti je li vam na mail koji ste naveli na profilu došla poruka od Instagrama s obavijesti da je promijenjena lozinka. Isti mail sadržavat će link kojeg trebate kliknuti ako vi niste promijenili lozinku. Na ovaj način možete brzo i efikasno onemogućiti hakeru daljnji pristup svom profilu.

Ako ne možete pronaći ili nemate pristup e-mailu, a još ste ulogirani na Instagram na nekom od svojih uređaja, napravite sljedeće korake.

 • Kliknite na sliku profila te 3 crtice u gornjem desnom kutu.
 • Kliknite na Account Centre, Password and Security te “Where you’re logged in”.
 • Nakon toga uklonite sve uređaje koji nisu vaši kako hakeri ne bi mogli pristupiti računu preko uređaja preko kojeg su vas hakirali.
 • Iduće što trebate napraviti je kliknuti na “Change password” i pratiti korake aplikacije. Obvezno nakon toga uključite dvofaktorsku autentifikaciju, ako već niste, kako biste maksimalno zaštitili račun.

Kako vratiti hakiran Instagram profil ako više ne možete pristupiti Instagramu

Pokušajte se ulogirati preko Facebooka (ako ste povezali Instagram i Facebook račune) klikom na “Continue as Ime vašeg FB profila” i pratite korake aplikacije. Ako se uspijete prijaviti u račun, odmah kliknite na sliku profila te 3 crtice u gornjem desnom kutu. Kliknite na Account Centre, Password and security te “Where you’re logged in” – nakon toga uklonite sve uređaje koji nisu vaši kako hakeri ne bi mogli pristupiti računu preko uređaja preko kojeg su vas hakirali. Nakon toga kliknite na “Change password” i pratite korake aplikacije. Obvezno nakon toga uključite dvofaktorsku autentifikaciju, ako već niste, kako biste maksimalno zaštitili račun.

 • Pokušajte se ulogirati s korisničkim imenom, mailom ili brojem mobitela:
 • Kliknite na Forgotten password pa unesite:
  • Korisničko ime, mail adresu ili broj mobitela koje ste naveli na profilu i kliknite na “Next”.
  • Nakon toga će vam doći link za prijavu u profil na mail adresu ako ste odabrali tu opciju ili u poruci na mobitelu ako ste odabrali tu opciju. Opcija koju ćete odabrati ovisi o tome koji su podaci na profilu promijenjeni. Ako vam je haker promijenio mail adresu, ali ne i broj mobitela, odaberite broj mobitela kao opciju na koju će vam Instagram poslati kod.
 • Zatražite podršku Instagrama
  • Ako se niste uspjeli ulogirati u svoj Instagram profil pomoću koraka poviše, posjetite link https://www.instagram.com/hacked/ i pratite korake. Ako ste na vašem profilu imali svoje slike, Instagram support će od vas tražiti da snimite video selfie kako bi potvrdili vaš identitet i vratili vam račun. Važno je da u ovom koraku unesete mail adresu kojoj samo vi imate pristup (ne smije biti ista kao i ona koju ste naveli na profilu) kako biste uspješno mogli odraditi sve korake! Video koji pošaljete Instagramu nikada neće biti vidljiv na mreži i bit će izbrisan u roku od 30 dana.

Provjerite kako vratiti hakiran Facebook profil!

Uspješno ste vratili profil – što sad?

 • Postavite jaku lozinku i povežite Instagram i Facebook račune

Najčešći savjet, ali zlata vrijedan. Što je lozinka kompliciranija, teže je ući u profil.

 • Uključite dvofaktorsku autentifikaciju

Na ovaj način će biti teže hakirati vaš profil, a ovo će biti važno ako sami ne možete vratiti profil te se morate javiti Meta supportu.

 • Izvucite Recovery kodove

Na ovaj način ćete se moći prijaviti u profil čak i ako vas hakiraju.

 • Pregledajte uređaje s kojima ste ulogirani u profil i uklonite one koje ne koristite/su nepoznati

Iako ste uklonili hakera sa svojih društvenih mreža, njegov uređaj još može biti povezan s vašim profilom. Zbog toga je važno da uklonite sve uređaje koje ne koristite ili ne prepoznajete.

Ako ste pokušali vratiti profil s koracima poviše, a niste uspjeli, javite nam se za analizu te vraćanje profila, ako utvrdimo da je to moguće.

Pogledajte ostale informacije koje vam mogu pomoći vratiti hakiran Instagram profil!

Leonardo media

Leonardo media

Društvene mreže