Svaki #NoviPočetak mora imati dobru (behind the scene) priču

Revolucionarni HUAWEI nas svojim dizajnom i inovativnim tehnološkim rješenjima jednostavno inspirira i potiče da stvaramo jedinstvena marketinška rješenja – od sadržaja za društvene mreže kao što su fotografije i videozapisi, preko PR kampanja i suradnje s brojnim influencerima, do ostvarivanja jedinstvenog korisničkog iskustva. Kako stvoriti dobru priču na digitalnim medijima kada je u pitanju jedan od najvećih proizvođača telekomunikacijske opreme u svijetu?

Odgovor je – vrlo lako!

Fast backward na ovogodišnje kampanje – bilo je ljetnih haljinica, vrhunske glazbe, brutalnih treninga, home officea i škole te ono najvažnije – zabave! Ovaj tehnološki div nas jednostavno potiče da budemo ambiciozniji, kreativniji i inovativniji, a to dokazuju i naše behind the scene priče.

SHOWBIZZ: Phoebe odradila neočekivani catwalk

Zamislite da snimate scenu u kojoj se djevojka nakon napornog radnog dana želi malo odmoriti i zabaviti, ali onda režiser zagunđa jer mu nešto jednostavno nedostaje… Ekipa na setu krene nuditi rješenja, a zatim ušeta, ni više ni manje, nego Phoebe. A tko je Phoebe? Phoebe je najveća diva od svih diva i apsolutno joj svi moramo tepati (pa čak i direktor). Uz to, ne pristaje na ulogu dok ju ne opskrbimo raznim delicijama, a ponekad ni te razne delicije ne pomaže…

Backward na scenu djevojka želi malo odmoriti, sjedne na udoban kauč prepun šarenih jastuka, uzima mobitel i… Gdje je Phoebe?! Phoebe treba uletiti u kadar i ušuškati se pored djevojke… Oh da, zaboravilo smo naglasiti – Phoebe je svojeglavi pas s kojim se često igramo mačke i miša! Malo ona nas, a malo mi nju lovimo – na neku foru…

Naravno, navedenu scenu smo snimali toliko puta da ni na klaperu više nismo zapisivali broj pokušaja… I onda uspijemo – donekle, ali se dogodi da djevojka prasne u smijeh ili netko od ekipe sa seta nonšalantno uleti u kadar… I tada krene nervoza na setu – direktor se hvata za glavu, kamerman si čupa kosu (koje više ni nema), asistenti čekaju pauzu, keksići nestaju, ali onda, iz vedra neba, Phoebe digne njušku i odradi svoj catwalk dok je kamera, sasvim slučajno, ostala upaljena i ipak uspijemo snimiti scenu.    

SF: Moć prebacivanja ručnika

Putovanje kroz vrijeme, novi svjetovi između zvijezda, promjene same naravi ljudskog postojanja – sve su to motivi kojima se zabavlja znanstvena fantastika, ali nikada nismo ni pomislili da će prebacivanje ručnika preko ramena biti svojevrsna znanstvena fantastika i fenomen koji će potaknuti najveći smijeh na setu!

Nakon što nam je odobren Storyboard za snimanje home fitness treninga, zasukali smo rukave i spremili set. Naš glavni glumac odradio je vojnički trening kako bismo prikupili realne podatke na svim uređajima. Trčanje gore dolje, sklekovi, dizanje utega, preskakivanje vijače i čučnjevi bili su samo dio treninga uz famozno pitanje – ”Koliko još?”.

Jedna od scena je i da nakon uspješno odrađenog treninga prebaci ručnik na rame. Samo ćemo reći da smo se apsolutni svi morali prisjetiti malo fizike i matematike (hvala svim profesorima) kako bismo izračunali kut, zamah i pad ručnika preko ramena.

CRNA KRONIKA: Čulo se samo naglo škripanje guma

Sve se dogodilo jednog sunčanog dana u Ljubljani. Snimanje smo organizirali na nekoliko različitih lokacija. S obzirom na to da nas je jedan od influencera zamolio da izbjegavamo fotkanje u centru, odlučili smo otići do jedne lokacije koja se nalazi u industrijskoj zoni. Isprva nam nije bilo jasno zbog čega toliko inzistira na lokacijama bez ljudi, ali smo vrlo brzo shvatili zašto…

Nakon što smo zgrabili opremu i krenuli do planiranog mjesta za fotkanje, iz vedra neba začuo se zvuk škripanja guma na vrućem asfaltu i naglo zaustavljanje bijesnog crnog auta (manje bitne, ali vrlo poznate marke). Jedino što smo u tom trenutku pomislili bilo je – hoćemo li preživjeti napad nepoznate slovenske mafije!? Međutim, ubrzo nakon toga piskutavi uzvik nas je smirio. Iz auta su doslovno izletili djevojčica i dječak, a nedugo nakon toga i njihov (pomalo posramljeni) otac, tražeći autogram i sliku s dotičnim. Naravno, nakon toga smo se i mi htjeli fotkati ispred grafita ”Moja žena mene tepe” s najpoznatijim gamerom u Sloveniji.

KULTURA: Blistaj, blistaj, uređaju mali 

Svi već znamo da su društvene mreže prepune umjetničkih pročelja gradskih fasada, prekrasnih zalazaka sunca ili pak onih poznatih ”spontanih” pogleda u daljinu… I kako se onda isticati u moru istih? Tajna se krije u vrhunskom dizajnu proizvoda, ali i malim trikovima našeg tima. Ponekad i najjednostavnija fotografija uređaja na jednobojnoj pozadini iziskuje puno truda, spretnosti i znanja, pogotovo ako želimo izbjeći raznorazne odraze na zaslonu, a da ne spominjemo fotografije u kojima moramo natjerati uređaje da lebde ili uhvatiti savršen trenutak u pillow-fightu.  

Fast forward na danas – osmijeh s lica ne skidamo, a emocije međusobno Huawei Shareamo.

Leonardo media

Leonardo media

Društvene mreže